fredag 13 september 2013

FO: Grand Place till Petter

Förutom flugan så ville jag ge Petter något mer, och, eftersom han ofta kommer insvept i stora halsdukar, så stickade jag en riktigt stor cowl åt honom. Mönstret är Grand Place av Mer Almagro och jag gillade det riktigt mycket. Eftersom det dels stickas med så tjockt garn och stickor 8 mm och dels är så variationsrikt med olika maskkombinationer så gick det verkligen supersnabbt att sticka. I diskussionen om stickade presenter håller jag verkligen med om att det är bäst med mindre projekt, men vill lägga till även stora chunky projekt till listan eftersom de går himla snabbt att göra. 

Grand Place är formad som ett timglas och förkortade varv gör att den går att dra över huvudet som en huva om det regnar eller snöar. Jag följde mönstret helt med undantag för en extra repetition av ett rätstickat band. Det gjorde jag i lila för att bryta av och jag bytte färg på ett avigt varv för att jag, i alla fall i det här fallet, gillar effekten som det gav. Enda lilla invändningen som jag kan ha var att det var svårt att göra wrap and turn med så tjockt garn utan att det lämnade synliga hål.

Garnet är Osprey från Quince & Co som på samma gång lyckas vara mjukt och chunky och samtidigt vara vältvinnat, liksom lite krispigt och ge en väldigt tydlig maskdefinition.  Det är Micke som är modell på bilderna och han har redan önskat sig en egen och jag tror att jag kommer att sticka den i samma garn, så himla lovely var det. 
Inga kommentarer: