fredag 13 september 2013

FO: en fluga till Petter

I måndags fyllde en av mina bästa vänner, nämligen Petter, 30 år! När han kom och firade påsk med mig i Rom i våras så bar han en tjusig virkad fluga och, när jag sa att jag gärna kunde göra en till åt honom, önskade han sig det i present. I veckan var det alltså dags att överlämna den i samband med ett härligt champagnemingel. Best friends forever vid Hadrianus' villa utanför Tivoli.

Jag inspirerades av mönstret i Theo Sundhs (som har den härliga bloggen Crochet Bloke) bok Virkat för män som pappa lämpligt nog gav mig i våras. Men istället för bomullsgarn använde jag Silkbloom Fino från BC Garn för att få fin lyster och ge flugan mer en känsla av cocktailparty än progg. Lila är Petters favoritfärg och blå är min, så den blå randen virkade jag in som en påminnelse om vår vänskap. Istället för att virka även själva bandet så monterade jag den färdiga flugan på en gördel från en vintagefluga som jag köpte på Erikshjälpen (hurra för återbruk!), både för att ge den stadga och vara säker på att den skulle passa. Eftersom det var en present kunde jag inte prova den på Petter i förväg, och då kändes det säkrast med ett justerbart band. 

2 kommentarer:

Theo sa...

Hej Lovisa
Vad kul att du tycker om min bok och att du har hittat något att virka. Din fluga ser mycket bättre ut än min! Gillar färgen starkt! Hoppas att födelsedagsbarnet tyckte om den. :)

Lovisa sa...

Vad glad jag är att du tycker om flugan, det var ett mycket snitsigt mönster, jag gillade speciellt hur luftmaskorna bildade en liten fästanordning. Födelsedagsbarnet blev mycket nöjt!