tisdag 24 september 2013

En sån bra helg va

Min helg rymde så många saker jag tycker om: 


Att hänga upp en ny vintageklänning i badrummet för att mjuka upp sömmarna i värmen och ångan av min dusch för att sedan sätta på mig den, måla naglarna blodröda och få lov att hålla en föreläsning om organisationen av tid i antikens Rom inför en grupp potentiella donatorer till universitetet för att därifrån springa till Lindas disputationsfest, känna sig så stolt över att känna en sån geniperson och träffa alla andra tiopoängare till gäster. 

Att vara först på plats i biskopshuset.
 Att ge en fellow stickare och nybliven doktor garn i nyansen lager.

Att på lördagen smita in på Erikshjälpen en precis före stängning och överraska mig själv med att komma ut med ... en cape? Kunde ej motstå, känner redan att de är de bäst spenderade knappa trehundra kronorna på länge. Den är så himla varm och tänker att den kommer att bli perfekt i vinter över en festklänning, jag kommer att gå omkring som ett eget litet värmeverk. Enda invändningen mot detta pacificerade kvinnoplagg är att jag är lite osäker på vad jag ska göra de tyrannosaurus rex-armar en lätt får i cape. Tänker mig antingen långa handskar, alternativt att jag stickar mig en muff.

Att mysa runt i Kulturnatten lördagkväll, höra Johanna sjunga opera och Kalle Lind bli Hyllad.

Att ägna hela söndagen åt att bruncha med Linda, Sofia & Kristina och fortsätta därefter fortsätta att hänga i Lindas soffa, prata och sticka. Har hunnit slutföra ett par saker, men det får bli egna inlägg pga måste nu förbereda klart morgondagens undervisning. Tre timmar kejsarbonanza väntar!2 kommentarer:

Linda sa...

Åh, ja det var en bra helg även för min del :-) Tack för fina ord, speciellt geniperson ska jag ta till mig och komma ihåg nu när jag ska börja söka jobb!
Lagergarnet (som är så himla fantastiskt) har till viss del blivit ett inslag i min nya cowl (som man skulle kunna kalla min Lovisa-cowl eftersom du stått för såväl inspiration som lite garn) och nu funderar jag på vad resten ska bli. Känns nästan som att ett garn som heter lager måste befinna sig i huvudhöjd...

Lovisa sa...

Nu har jag sett din cowl på Ravelry, så himla fin! Och mycket snabbt stickat, jag är impad!