torsdag 18 juli 2013

Vägen hit

I höstas nämnde jag för min garnproffsiga kollega Helene att det kanske skulle vara trevligt att lära sig att virka. I födelsedagspresent i december fick jag en virknål, två garnnystan och boken 100 snöflingor att virka. När jag ett par veckor senare packade för att flytta till Rom i ett halvår för att arbeta med avhandlingen så stod jag med mina födelsedagspresenter i handen och bestämde att de skulle få följa med, som ett projekt att ha under våren. Mission: att lära mig virka.

Våren 2013 var den regnigaste våren i Rom sedan 1780-talet. Under ösregniga kvällar satt jag således och lärde mig virka små, stenhårda, snöflingor. I ren envishet, i kombination med skid-vm (jag älskar att titta på skidor) virkade jag mig igenom samtliga etthundra och bestämde sedan att jag kunde virka och gav mig på ett par större projekt. Då började jag snegla mer och mer på stickmönster på Ravelry, ville åt det där slätstickade, snygga, koftvänliga. I maj var jag hemma i Sverige i en sväng och när jag var hos min föräldrar i Göteborg i ett knappt dygn lärde mamma mig att sticka samtidigt som vi såg VM-finalen i hockey (jag älskar att titta på hockey). Den 19 maj 2013 vann Tre Kronor guld och jag ett nytt intresse.

Nu, ett par månader senare, sitter jag i ett sommarvarm Rom och stickar mitt första plagg. Jag har hittat till Ravelry, lyssnar på stickpoddar och i höst har Stickklubb Malmö sitt första möte. Ett litet universium av garn har öppnat sig och jag känner mig bloggsugen igen, vill ha ytterligare ett forum som en förlängning av Ravelry att fortsätta diskutera i. 

Men även om bloggen huvudsakligen är dedikerad till garnrelaterade ämnen så kommer det såklart ändå att smyga sig in annat: antikhistoria, Rom, vintage, längdskidor, latin, hockey och säkert ett ganska så stor antal glas bubbel. 

Hoppas att ni vill följa med!

Inga kommentarer: