måndag 29 juli 2013

Med varma hälsningar

Det börjar bli riktigt varmt i Rom, det är trettiosju grader ute as we speak. Så vi går promenader om morgnarna, håller oss inne under de varmaste timmarna (= sitter och svettas i biblioteket och försöker att lägga sista handen vid en text) och ägnar kvällar och nätter åt restauranger och barer, i ett försök att hinna med olika favoriter (cicoria, scamorza, kaffe, radicchio, citrusfrukter, fänkål, tryffelpasta, oliver, pistageglass, aperol, negroni, pizza med provola). 

 I helgen har jag även varit och badat i kalla svavelkällor tillsammans med Karin, och stickat en del. I händerna har jag just nu Spring Garden Tee av Alana Dakos (Nevernotknitting). 


Eftersom det är fysiskt omöjligt att orka ha varm ull i knäet gör jag den i Snuggly Baby Bamboo från Sirdar, som bara innehåller 20 % ull och resten bambu. Kanske hade det varit ytterligare lite svalare med en blandning av bambu och bomull, eller bambu och silke, men jag gillar trots allt att det är lite ull i eftersom det gör att garnet inte hänger så mycket.(Läser på Ravelry att många har haft problem med knutar i garnet, men snart sex nystan senare har jag inte stött på någon.)

Inga kommentarer: