torsdag 18 juli 2013

Knappheaven


Porta Portese är en av Roms största marknader. Ungefär så stor att jag nog aldrig har tagit mig igenom hela (och då är ändå min marknadsuthållighet extremt god) mycket för att en får passera så många stånd med vargar-som-ylar-mot-månen-tshirts innan en hittar the goodies. (Om en vill gå till mer renodlade vintagemarknader i Rom rekommenderar jag om söndagarna att gå till den vid Piazza Marina eller den i Monti.) Knepet för att ändå komma därifrån med fynd är att på förhand bestämma sig för vad en är ute efter. Mina mål var en mjölkskummarkanna (check!) och  cicoria- och broccolettifrön att plantera på landet (check!) och Mickes var en hatt så att han skulle kunna klippa sig utan att bränna hårbottnen (check!). Men såklart att jag ändå hittar fler saker än jag tänkt mig, framförallt för att jag hittade en farbror som sålde vintageknappar. Dog lite. 


 Jag dök ner bland lådorna och kom upp med följande:Det allra bästa med att köpa knappar är att en också får lov att köpa tjusiga askar att förvara dem i. 


 När vi var klara med marknaden hade det hunnit bli cirka 35 grader varmt så det enda rimliga var att ägna ungefär resten av dagen åt iskaffe.

Inga kommentarer: