onsdag 24 juli 2013

Free Silkbloom!!


 I projektpåsen Wagner återfinns just nu två olika virkade sjalar som jag håller på att repa upp.  Den första är en Ava Wrap och jag har säkert virkat minst en kvadratmeter i någotslags sockgarn från Mondial (vilket jag inte förstod att det var när jag köpte det). Jag lärde mig visserligen att virka på riktigt under tiden jag höll på med den, men kommer jag använda den? Nej. Så by-bye. Däremot tänker jag att garnet kan komma väl till pass när jag lär mig att sticka strumpor (höstens projekt kanske?). Och att det kommer räcka även om jag bestämmer mig för att börja massproducera blålila sockor.


Den andra sjalen tror jag visserligen har större potential, men just nu vill jag hellre sticka och garnet, Silkbloom Fino från BC Garn, är superlovely och förtjänar ett bättre öde. 


Istället för att gråta över spillda virktimmar har jag bestämt mig för att tänka på hur skönt det är att åka hem till Sverige utan UFO:n (UnFinishedObjects) i bagaget. Och att jag numera förstår skillnaden mellan ull och akryl.

2 kommentarer:

Luxxie - kreativt kaos sa...

Det låter som en bra idé att repa upp saker som du inte är riktigt nöjd med. Jag har också börjat anta den metoden, för var man inte nöjd innan det var klart kommer man inte li det efter heller.

Visst är det härligt när man börjar inse skillnaden på ull och akryl. Det är som om en hel värld öppnar sig när man börjar förstå vad som passar till att göra vad med :)

Lovisa sa...

Ja, jag tror att jag när jag köpte garnet gick på antalet meter och inget annat, haha! (Vilket förklarar att jag nu har typ fem 200-gramsnystan...) Men det känns kul hur snabbt en lär sig, och som tur var var garnet inte särskilt dyrt.